Over Atelier Raffenaud

Ons maquettebouwbureau is gevestigd in Hengelo. Wij bouwen professionele maquettes, zowel ambachtelijk als met gebruikmaking van de nieuwste methoden en technieken.

Tot onze klantenkring behoren architecten, bouwkundige bureaus, vastgoedontwikkelaars, bouwverenigingen, miniatuurparken, overheden en particulieren.

Wij verwezenlijken bouwkundige, industriële en planologische projecten op elke gewenste schaal. Ook verzorgen wij prototyping, drafting en visualization, en kunnen we u verder helpen met Virtual Reality Maquettes (VRML-modelling).

Atelier Raffenaud beschikt over uitgebreide mogelijkheden om uw ideeën vorm te geven. In nauw overleg met u kunnen wij uw specifieke wensen tot in perfectie uitvoeren. Wij denken van A tot Z met u mee om uw project op de juiste manier te verwezenlijken.

Wij werken snel en accuraat. Ons werk is deels ambachtelijk maar snijden, boren, frezen en graveren doen wij met computergestuurde machines. Naast maquettes en miniaturen in alle maten hebben wij grote planologische projecten op onze naam staan en ook uw spoedopdrachten gaan wij niet uit de weg. Wij werken vanaf schetsen, tekeningen, CAD-files en diverse andere digitale bestandsformaten.

De maquettes worden opgebouwd uit materialen als hout, kunststof, giethars, metaal, karton, textiel, gips, steen en glas, naar gelang van het ontwerp, de fase of het doel van een project. Elk ontwerp stelt weer andere eisen aan materialen en “afwerkingsniveau”. Wordt het een getrouwe replica met veel details of een sober uitgevoerde studiemaquette? Wordt het een duurzaam afgewerkte miniatuur of een sfeervol fantasiemodel?

Desgewenst passen wij innovatieve materialen en afwerking toe om tot verrassende resultaten te komen. Onze expertise en creativiteit staan tot uw beschikking.